Open top menu
ponedjeljak, 13. listopada 2014.



Sastojci:


Za tijesto: 

-1/2 soljice od kafe ulja
-1/2 kg ostrog brasna
-1/2 kesice suhog kvasca
-malo soli i malo secera
-mlake vode po potrebi

Za pelat:

-pizza kecap ili gusti paradajz sos iz konzerve
-malo soli i malo secera
-malo ulja
-origano

Za najdev:

-300 gr kackavalja
-origano po ukusu
-200 gr sjeckane sunke
-200 gr svjezih pecuraka



Priprema:


Tiesto za pizzu priprema se tako sto se svi sastojci pomijesaju a voda dodaje po potrebi da bi se umijesilo tijesto kao za hljeb, ni previse mekano a ni previse tvrdo.

Tijesto se moze cuvati u frizideru nekoliko dana. U uljem podmazan pleh tijesto zatim razvuci na sirinu pleha i na krajevima napraviti malo zadebljanje.

Za pelat pomijesati sve potrebne sastojke i njime premazati tijesto.

Nakon toga prvo posuti 150 grama rendanog kackavalja, preko njega ide sunka pa na listice sjeckane pecurke.

Pizzu peci u maksimalno zagrijanoj rerni.

Svega nekoliko minuta pred kraj pecenja preko pizze posuti ostatak kackavalja koji treba samo da se istopi.

Kada je pizza gotova posuti je od gore origanom po zelji. Ovaj recept mozete upotpuniti i maslinama.



Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian