Open top menu
petak, 31. listopada 2014.







Ukusna, meka peciva savršena su za hamburgere i sendviče.


Sastojci

500 gr brašna
200 ml mlake vode
80 gr putera


50 ml mlijeka
2 kašije šećera
1 ½ kašičica soli
1 paketić svježeg kvasca
1 jaje + 1 žumance



Način pripreme

Mlako mlijeko i vodu otopite kvasac.
Dodajte šećer i kašiku brašna pa ostavite da odstoji.
Prosijte brašno pa dodajte so i puter utrljajte rukama.
Umutite jaje pa dodajte u smjesu od jaja i brašna.
Dodajte mlijeko sa vodom i kvascem i umijesite glatko tijesto.
Ostavite da odstoji dok se udupla veličinu pa ga oblikujte u 8 loptica.
Poredajte tijesto u tepsiju i ostavite da odstoji još sat vremena.
Žumance umutiti sa malo vode i premazati peciva.
Peći u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 15 minuta pa smanjiti na 180 stepeni i peći još 15-ak minuta.




Izvor: http://www.domacica.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian