Open top menu
ponedjeljak, 3. studenoga 2014.

Šarlote su slastice kojih ima više verzija. Sastavljene od biskvita i keksa i krema ili voća, mogu biti pečene ili nepečene. Pripremite i vi svoju Charlotte Royal koja je svakako vrijedna pažnje.



Sastojci

  • Za biskvit:

  •  8 jaja
  •  140 g šećera
  •  120 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
  •  1 Prašak za pecivo
  • Za premaz biskvita:

  •  300 g Džema marelica
  • Za kremu:

  •  3 jaja
  •  150 g šećera
  •  1 Vanilin šećer
  •  100 g maslaca
  •  2 vrećice Želatine
  •  100 ml hladne vode
  •  350 g krem sira
  •  200 ml slatkog vrhnja
  •  1 limenka Kompota od marelica



Priprema

  1. Za biskvit:


  2. U veću posudu stavite jaja, šećer i dobro izmiješajte električnom miješalicom. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i žlicom postepeno umiješajte u jaja.

  3. Dva lima za pečenje (40x31 cm) obložite papirom za pečenje i u njih ravnomjerno rasporedite smjesu. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

  4. Pečene biskvite zarolajte u papir za pečenje i pustite da se ohladi 20-30 minuta.

  5. Odmotajte biskvite, premažite ih džemom, ponovo zarolajte u papir i stavite u hladnjak najmanje 2 sata.

  6. Ohlađene rolade narežite na kolutove debljine do 1 cm.

  7. Okruglu zdjelu promjera 22 cm obložite prianjajućom folijom i u nju u krug posložite ¾ narezane rolade.

  8. Kremu ulijte u posudu s roladom. Na kremu posložite ocijeđene marelice iz kompota, a na marelice preostalu roladu. Šarlotu stavite u hladnjak na nekoliko sati da se krema dobro stisne.
  9. Za kremu:

  10. 1
    U posudu stavite 3 žumanjka, šećer, vanilin šećer i na pari kuhajte 4-5 minuta neprekidno miješajući. Dodajte maslac i lagano miješajući kuhajte još nekoliko minuta i uklonite s pare.
  11. 2
    Želatinu pomiješajte s vodom i pustite da odstoji 5 minuta. Želatinu lagano zagrijavajte na vatri da se otopi pa ju umiješajte u jaja.
  12. 3
    Krem sir promiješajte i lagano umiješajte u smjesu.
  13. 4
    Slatko vrhnje pomoću električne miješalice istucite u šlag, a bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
  14. 5
    U jaja prvo umiješajte šlag, a zatim snijeg od bjelanjaka.

Posluživanje

Ohlađenu šarlotu okrenite na tanjur, uklonite posudu, prozirnu foliju i poslužite.

Savjet

Ovu šarlotu možete iskombinirati s više vrsta marmelade i kompota.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian