Open top menu
utorak, 21. listopada 2014.

Trazili ste da napisem recept,pa evo ga...przene tikvice u divnom sendvicu izmedu sira i sunkice,sve fino zaljeveno  jajima  i kis.vrhnjom i zapeceno u rernici.....bicete odusevljeni okusom.



Sastojci

  •  3 srednje tikvice(moze se probati i sa patlidzanima)l
  •  3-4 jaja
  •  100g brasna
  •  150-200 g purece šunke
  •  200g edamera,trapista ili mocarele
  •  180g kisele pavlake 12m.m.
  •   so,vegeta,biber          



    Priprema


    1. Tikvice oguliti,i izrezati pomocu noza po duzini u sto tanje komade.Staviti u cjediljku i posoliti.Ostaviti 30 min.tako.

    2. Tikvice ocjedimo od soka sto je pustila i uvaljamo u brasno.Stavimo ulje da se grije.

    3. Przimo tikvice da malo porumene.Isprzene prebacimo na ubruse da pokupi masnocu.Takođe zdravija varijanta,mogu se peci u rerni na papiru za pecenje.Isprobala draga Zorica(Pomoravka),i otad tako radim.

    4. Unutrasnjost vatrostalne posude(u ovom slucaju koristila sam male posudice od alufolije),tako da je svako dobijo svoju porciju.Nauljimo i stavimo red tikvica.

    5. Na tikvice poredamo sunkicu i sir izrendan,i tako dok ne potrosimo sve sastojke.Ja sam dobila tri sloja,s tim da poslednji sloj zavrsim sunkaricom..

    6. Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelimo tikvice.Odozgo ce mo staviti izrendan sir.

    7. Pecemo na 200C oko 30 min.



      Izvor: coolinarika.com
                                                             
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian