Open top menu
utorak, 21. listopada 2014.

Pečena baklava mora imati zlatno smeđu ili boju bakra. Sirupom od vode, limuna i šećera treba zaliti baklavu nakon što se malo rashladi, a na tako prelivenu baklavu najbolje je staviti aluminijumsku foliju i preko nje staviti nešto teško kako bi se sirup bolje upio. Pre služenja poželjno je hladiti nekoliko sati ili ostaviti da prenoći u frižideru.

Sastojci

500 g tankih kora

Nadev

200 ml jogurta od obranog mleka
200 g šećera
2 kašike ulja
2 jaja
1 vanil-šećer
300 g mlevenog keksa
2 kašike kakaa
500 ml mineralne vode

Preliv

1 limun
150 g šećera
500 ml vode



Priprema



U posudi umutiti jogurt, šećer, ulje, jaja, vanil-šećer, kakao i mleveni keks. Dodati polovinu mineralne vode i sve dobro izmešati. Dno nauljene tepsiju prekriti sa dve kore za pitu, premazati filom i nastaviti tako dok se ne potroši sav materijal: kore i fil. Preliti ostatkom mineralne vode, iseći na kocke i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 25 minuta. Skuvati preliv od vode, šećera i isceđenog limuna i preliti toplu baklavu. Ohladiti i servirati.



Izvor: coolinarika.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian