Open top menu
petak, 24. listopada 2014.

Fina, nežna, kremasta torta, po receptu moje majke


Sastojci

  •   KORE X 3
  •  5 belanca
  •  5 kašika šećera
  •  2 kašike mlevenih oraha
  •  2 kašike brašna
  •   1. FIL
  •  15 žumanca
  •  200 gr. šećera
  •  8 kašike pudinga od vanile
  •  1 l mleka
  •  250 gr. putera ili margarina
  •  100 gr. šećera u prahu
  •   2. FIL
  •  300 gr. mlevenih oraha
  •  2 dl. mleka
  •  100 gr. šećera
  •  150 gr. putera ili margarina
  •  50 gr. čokolade za kuvanje
  •   UKRAŠAVANJE
  •  500 gr. šlaga
  •   mleko po potrebi da se umuti čvrst šlag



Priprema


  1. Kore:

  2. Dobro umutiti belanca sa šećerom, pa pažljivo dodati mlevene orahe i brašno i ručno umešati da ne bi spao šam.

  3. Ispeći tri ovakve kore.

  4. Fil:

  5. Žumanca sa šećerom umutiti dodati puding i skuvati u mleku dok ne dobije gustinu. Kad se ohladi dodati umućen puter ili margarin sa prah šećerom.

  6. Fil:

  7. Popariti orahe sa vrelim mlekom u koje je prethodno dodat šećer, dodati dobro umućen puter ili margarin i rastopljenu čokoladu.

  8. Ređati: kora – 1. fil – kora – 2. fil – kora – 1. fil

  9. Odozgo ukrasiti sa šlagom ili dekorisati po želji.

  10. Prijatno



Izvor: coolinarika.com                                
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian