Open top menu
srijeda, 12. studenoga 2014.

Sastojci

50 g masti
50 g maslaca
100 g šećera
1 mala žlićica sode bikarbone ili praška za pecivo
1 vanili šećer
150 ml mlijeka
zrno soli
2 žumanjca
limunova korica
fil
2 bjelanjca
200 g mljevenog badema
2 vanili šećera
130 g šećera
kora od dva limuna
1-2 žlice ruma ili maraskina
bojanje
žuta boja u prahu
300 ml mlijeka
200 g sitnijeg kristal šećera
1 žlica maraskina



Priprema

Od ovih sastojaka umjesite tjesto i ostavite u hladnjak na 2 sata
najprije izmiksajte jaja,maslac sobne temperature,šećer i koricu limuna,a zatim dio brašna pomješanog sa praškom za pecivo,na kraju ostatak brašna umjesite ručno
tjesto tanko razvaljajte može i na mašinu i izrezujte krugove na kojeg stavljate žličicu fila
Tjesto ovako presavijte
Okrenite na drugu stranu i stisnite kao bonbončić
Poredajte na lim obložen pek papirom
i pecite ih na 160 otp 20 minuta
Ohlađene limune namočite u mlijeko u koje ste dodali boju i maraskino
Zatim ih uvaljajte u šećer
FIL:
Ulupajte bjeljanjke i šećer zatim mu dodajte bademe začine
Ako vam se čini rijedak fil dodajte žlicu dvije prezle

Još jedna mala napomena,kada ste tijesto izvadili iz hladnjaka još ga jednom premjesite sa pinkicu brašna,pa ga onda razvaljajte i izrezujte krugove.
Vrhove limuna možete malo obojiti i sa zelenom bojom
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian