Open top menu
srijeda, 12. studenoga 2014.


SASTOJCI:
Kore:
-6 jaja
-3 kašike vode
-3 kašike mlijeka
-6 kašika brašna
-1/2 peciva
-500g špinata
-3 kašike ajvara
-1 kg paprika pečenih i oguljenih
-jaja i brašno po potrebi, ulje
Fil:
-1 kg pavlake
-500 g majoneze
-400 g parizera ili šunkarice
-4 kuvana jaja
-6 kiselih krastavčića


PRIPREMA:

Od navedenih sastojaka ispeći koru, ovo je mjera za jednu koru a trebaju dvije kore. U jednu smjesu dodat špinat u drugu ajvar.
Peći u plehu od električnog pa podijeliti kore po pola. Za to vrijeme paprike pocijepat na pola pa ih pohovati (uvaljat u brašno koje smo prethodno posolili pa u soljena umućena jaja) i pržiti u vrelom ulju.
Filovati tortu na sledeći način: izmiješati pavlaku i majonezu, posoliti po ukusu pa premazat zelenu koru sa pavlakom. Poredat paprike + pavlaka + ribana jaja + pavlaka + kora od ajvara + pavlaka + paprike + pavlaka + ribani parizer (šunkarica) + pavlaka + kora od špinata + pavlaka + ribani krstavčići i parizer + pavlaka + paprike + pavlaka + kora od ajvara. Posebno umutit još pavlake i malo majoneze pa premazat okolo i ukrasit po volji!


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian