Open top menu
petak, 12. prosinca 2014.


Prinčevski rolat od testa za princes krofne.


Sastojci

    ZA KORU
     500 ml mleka
     100 g putera
     100 g brašna
     4 jajeta
     1 kašičica soli
    ZA FIL
     300 g šunke*
     300 g tvrdog sira (trapist ili slično)*
     3 dl pavlake
     100 g majoneza**




Priprema

    1.
    Od pola litre potrebnog mleka odvojiti malo i u njemu razmutiti brašno.
    Ostatak mleka prokuvati s puterom i kašičicom soli, na srednje jakoj vatri. Smaknuti s vatre pa umešati brašno razmućeno u mleku. Vratiti na vatru i mešati žicom sve vreme dok se masa ne zgusne i oformi loptu.
    Kad se masa malo prohladi dodati jedno jaje, umutiti žicom ili mikserom da se sve lepo sjedini pa onda tek dodati ostala jaja, jedno po jedno dok se ne utroše sva.
    Testo izručiti u pleh obložen pek papirom i peći na 180*C dok ne porumeni, 15-20 minuta.
    Pečenu koru prebacati na vlažnu krpu i umotati u rolat. Ohlađenu filovati.
    2.
    Za fil iseckati šunku i narendati sir, izmešati pavlaku i majonez i sve sjedniti pa filovati koru. Urolati i dobro ohladiti pre sečenja.
    *Obično stavim manje i šunke i sira, po 200 g.
    **Ako koristim pavlaku s većim procentom masnoće izostavim majonez.
    ***Na slici je to rolat u sredini.

Posluživanje
Služiti dobro ohlađeno, kao predjelo ili doručak/večeru uz jogurt.
Navikli smo na ,,patišpanj" slane rolate pa me ovaj recept privukao baš načinom izrade kore a u suštini je toliko jednostavan da ga samostalno pravi i moj najstariji tinejdžer.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian