Open top menu
petak, 19. prosinca 2014.


Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju vole baš svi, a uz ovaj recept zavoljećete je još više. Donosimo vam najukusniju bajaderu za koju vam ne treba ni rerna ni mikser i za koju ćete morati izdvojiti svega 20 minuta.

Sastojci:
- 9 kašika vode
- 20 dkg šećera
- 15 dkg mljevenih oraha, bademe ili lješnike
- 25 dkg mljevenog keksa
- 17 dkg maslaca
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- malo ruma

Za glazuru:
10 dkg čokolade za kuhanje
- malo ulja



Priprema:
1. U lonac dodajte vodu i šećer i zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi.
2. Dodajte maslac, maknite s vatre i miješajte dok se ne otopi.
3. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks i miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.
4. Dobijenu masu podijelite na dva jednaka dijela.
5. Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase, a u drugi stavite malo ruma.
6. Na tacnu stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadrat a gornji dio i ivice zagladite nožem.
7. Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto.
8. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu.
9. Bajaderu ostavite u frižideru da se stisne pa je idući dan narežite na kockice veličine po želji.



Izvor: (kolektiv.me)

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian