Open top menu
nedjelja, 21. prosinca 2014.


Sastojci

200 g mrkve
200 g smrznutog graska
350 g krompira
1 nakisela jabuka osrednje velicine + sok limuna
250 ml vode ,
so i biber po ukusu
1 kesica zelatina ( 7 g )
6 velikih kasika majoneza
3 velike kasike pavlake
6 kom jaja paprika ,
lisce persuna za dekoraciju



Priprema:

Oguliti mrkvu i krompir pa ih iseci na sitne kockice . U vecu serpu staviti isecene kocke krompira i mrkve ,dodati smrznuti grasak i naliti sa hladnom vodom,oko prsta iznad povrsine povrca . Dodati soli i bibera prema ukusu i skuvati povrce .

Oguliti jabuku i nju takodje iseckati na sitne kockice pa je preliti sa kasiku – dve soka od limuna da ne pocrne . Takodje skuvati tvrdo jaja pa ih ohladiti .Kada je povrce skuvano procediti ga , sacuvati 250 ml vode u kojoj se povrce kuvalo . U prohladjenu vodu dodati kesicu zelatina , dobro izmesati da se zelatin otopi , zatim dodati povrce , seckanu jabuku , umesati majonez i kiselu pavlaku . Sve dobro sjediniti .

Modlu u koju ce se sipati salata obloziti prozirnom foliom ali tako da krajevi folie vise preko ivica . Prvo u modlu sipati sloj salate oko 1,5 cm debljine , poredjati skuvana jaja po duzini i onda pazljivo kasikom sipati ostatak povrca . Krajeve folie prebaciti preko povrsine salate .

Staviti salatu na hladjenje najbolje preko noci da se stegne . Ohladjenu salatu prebaciti na tanjir na kom ce se servirati i ukrasiti je po zelji . Modla u kojoj sam ja pravila salatu je dimenzija 28 x 13 cm a dubine 6 cm , i sva pripremljena salata je fino stala u modlu .
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian