Open top menu
nedjelja, 21. prosinca 2014.


Brz,jednostavan,nije skup....a topi se u ustima....

 Sastojci;

    Petit keks
     1 litra
    mlijeka
     12 žlica
    gustina
     8 žlica
    šećera
     200g
    margarina
     300g
    čokolade za kuhanje
     1/2 litre
    slatkog vrhnja



Priprema

    bijela krema
    Pomijesati 2 dcl mlijeka sa 12 žlica gustina te dobro umutiti zlicom da se razbiju grudice. U 8 dcl mlijeka staviti 8 žlica secera i staviti da kuha. U vrelo mlijeko ubaciti smjesu sa gustinom i neprestano mjesati dok se ne zgusne. U ohladjeno dodati 200 gr umućenog margarina i dobro umutiti(ako je pregusto za mutiti kapnuti malo mlijeka).
    Crna krema
    Otopiti 300 gr cokolade za kuhanje u 1/2 litre slatkog vrhnja (topiti na laganoj vatri, mijesati stalno-ne smije prokuhati).

Posluživanje
Slagati:  namakati petit keks u mlijeko, slagati u tepsiju. Preko keksa ide bijela krema, a potom crna. Ravnomjerno rasporediti i dobro ohladiti par sati u frizideru. Kolac isjeci na kocke i posluziti



Izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian