Open top menu
petak, 5. prosinca 2014.

Pratite upute i slike ijednostavno ćete napraviti i naučiti izrezati najbolji biskvit za razne torte i kolače


Sastav:
- 75 g brašna
- 75 g gustina (škrobnog brašna)
- 5 jaja
- 150 g šećera
- prstohvat soli

Priprema:

1. U duboku zdjeli stavite jaja, prstohvat soli i postepeno usipajte šećer miješajući
mikserom.2. Miješajte dok se obujam smjese jako ne poveća i dok smjesa ne bude svijetlo-žuta,
kremasta i glatka

3. Prosijte brašno i gustin i lagano ga kroz sito usipajte u smjesu miješajući lagano drvenom kašikom i to pokretima od dna zdjele prema vrhu, pazeći da iz smjese ne izađe sav zrak. Ne smijete brzo miješati niti lupati po tijestu.

5. Lagano istresite smjesu u kalup i pazite pritom da ne tresete puno zdjelu i ne udarate kašikom od rubove kalupa. Zrak mora ostati u smjesi.
6. Lopaticom za kreme poravnajtee površinu smjese i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 ' C. Pecite oko 40 minuta.

7. NE SMIJETE OTVARATI pećnicu prvih 30 minuta pečenja, jer će se biskvit spustiti i neće biti mekan i prozračan. Zadnjih 10-ak minuta možete probati je li pečen tako što probodete čačkalicom. Kad je biskvit pečen čačkalica mora biti suha.
8. Bilo da preko biskvita stavljate kreme i nadjeve ili da ga morate rezati, ohlađeni biskvit okrenite tako da glatka strana koja je bila na dnu kalupa bude okrenuta prema gore. Prerežite biskvittankim dugačkim nožeem.Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian