Sastojci:
- 4 jaja
- 200 g narendanog kačkavalja
- 100 g sitnog sira (ili nekog drugog po želji)
- 100 g brašna
- 50 g prezli
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica pračka za pecivo
Priprema: Umutiti jaja i posoliti ih. Dodati narendan kačkavalj, sir, brašno, so, prašak za pecivo i prezle. Smesa treba da je čvrsta. Po potrebi dodajte još brašna. Tepsiju obložite pek papirom. Rernu uključite na 200 C. Kašikom vadite uštipke na papir. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Od gore ih možete još posoliti, dodati malo kima ili susama, i na svaki uštipak dodajte još kap ili dva ulja.
div class="source">
- 200 g narendanog kačkavalja
- 100 g sitnog sira (ili nekog drugog po želji)
- 100 g brašna
- 50 g prezli
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica pračka za pecivo
Priprema: Umutiti jaja i posoliti ih. Dodati narendan kačkavalj, sir, brašno, so, prašak za pecivo i prezle. Smesa treba da je čvrsta. Po potrebi dodajte još brašna. Tepsiju obložite pek papirom. Rernu uključite na 200 C. Kašikom vadite uštipke na papir. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Od gore ih možete još posoliti, dodati malo kima ili susama, i na svaki uštipak dodajte još kap ili dva ulja.
div class="source">
Izvor: recepti.com