Open top menu
subota, 10. siječnja 2015.

Ako želite da porodicu obradujete omiljenim uštipcima, a hteli biste da izbegnete prženje u dubokom ulju i čekanje da naraste testo, ovaj recept je savršeno rešenje! Služite ih tople uz jogurt ili kiselo mleko. Prijatno!



Sastojci:
- 4 jaja
- 200 g narendanog kačkavalja
- 100 g sitnog sira (ili nekog drugog po želji)
- 100 g brašna
- 50 g prezli
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica pračka za pecivo



Priprema
: Umutiti jaja i posoliti ih. Dodati narendan kačkavalj, sir, brašno, so, prašak za pecivo i prezle. Smesa treba da je čvrsta. Po potrebi dodajte još brašna. Tepsiju obložite pek papirom. Rernu uključite na 200 C. Kašikom vadite uštipke na papir. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Od gore ih možete još posoliti, dodati malo kima ili susama, i na svaki uštipak dodajte još kap ili dva ulja.
div class="source">


Izvor
: recepti.com                                                               
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian