Open top menu
srijeda, 7. siječnja 2015.


Sastojci

  • Podloga

  •  125 g keksa s maslacem npr. petit
  •  80 g maslaca
  • Kreme

  •  500 g sira posnog ili običnog bez grudica
  •  250 g biljnog šlaga
  •  1 vanilin šećer
  •  100 g šećera
  •  100 g tamne čokolade ili za kuhanje
  •  100 g mliječne čokolade
  •  100 g bijele čokolade
  •   za ukrašavanje
  •  50 g tamne čokolade ili za kuhanje
  •  50 g bijele čokolade
  • Krema original

  •  300 g mliječnog vrhnja za šlag
  •  10 g mljevene želatine ili 6 listova želatine                 

Priprema


  1. Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje pa zdrobite valjkom za tijesto. Maslac rastopite pa pomiješajte s keksima. Na papiru za pečenje obilježite olovkom veličinu gornjeg ruba pravokutnog kalupa veličine 26x11 cm. Okrenite papir na drugu stranu pa od smrvljenog keksa s maslacem napravite podlogu manju od nacrtanog ruba. Utisnite smjesu. Lakše se radi dok se masa počne stezati. Pomozite si špatulom za ravni rub. Masa će se lijepo stisnuti u frižideru nakon 20-30 minuta.

  2. Kalup navlažite vodom pa stavite prijanjajuću prozirnu foliju.

  3. Napravite šlag mikserom. Pomiješajte sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte šlag pa sjedinite miksanjem.

  4. Rastopite tamnu čokoladu koju umiksajte u 1/3 sir-šlag smjese. Rasporedite na dno kalupa i poravnajte.

  5. Rastopite mliječnu čokoladu pa umiksajte u drugu 1/3 sir-šlag smjese. Stavite na tamnu kremu i poravnajte.

  6. Sada rastopite bijelu čokoladu dodajte u zadnju 1/3 sir-šlaga, izmiksajte i nanesite na mliječnu kremu.

  7. Izvadite podlogu iz frižidera, ukoliko je prevelika vilicom maknite višak keksa. Stavite podlogu na bijelu kremu, lagano pritisnite, pokrijte folijom i stavite u frižider barem 2-3 sata.

  8. Okrenite tortu na tanjur za serviranje.

  9. Rastopite tamnu čokoladu i ukrasite tortu šarajući žličicom. Isto napravite i s bijelom čokoladom. Ukoliko je čokolada pretvrda, stavite malo maslaca kako bi dobili tekuću smjesu koja možete prelijevati po torti. Možete si pomoći i špricom za šlag s tankim nastavkom.

  10. Neka se čokolada stisne 5 minuta u frižideru i torta je spremna za serviranje!

  11. Krema original: ukoliko više volite mliječno vrhnje za šlag u koraku 3 dodajte želatinu u sir. Tada torta mora stajati 4-8 sati u frižideru da se kreme stisnu.

    Podloga plus: ukoliko želite možete za podlogu staviti samo cijele petit kekse.


Izvor: coolinarika.com
                                                 
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian