Open top menu
petak, 16. siječnja 2015.

Ponegdje su praline slatkiši od badema i karameliziranog šećera, no najčešće pralinama smatramo okruglaste čokoladne bombice sa ili bez punjenja… Iz Torina dolazi recept za praline posute čokoladnim mrvicama.


Sastojci


  •  200 mlslatkog vrhnja
  •  50 gkakaa
  •  2žumanjka
  •  120 gmaslaca
  •  100 gšećera u prahu
  •  200 gčokolade za kuhanje
  •  čokoladne mrvice



Priprema

1. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, dodajte kakao i dobro promiješajte.
2. U vrelu smjesu umiješajte žumanjke. Maknite s vatre i miješajte dok se ne ohladi.
3. Maslac električnom mješalicom izmiješajte sa šećerom do glatke strukture, dodajte rastopljenu čokoladu i ohlađeno vrhnje s kakaom i žumanjcima. Promiješajte i ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi.
4. Žlicom grabite ohlađenu smjesu, oblikujte kuglice i uvaljajte ih u čokoladne mrvice. Čuvajte ih u hladnjaku do posluživanja.
Posluživanje
Poslužite ih u ukrasnim papirnatim košaricama.
Savjet
Čokoladu otopite na pari.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian