Open top menu
petak, 16. siječnja 2015.

Potrebno vam je oko sat vremena da spremite ovu preukusnu čokoladnu tortu.

Sastojci:
puter 125g, šećer 300g, crna čokolada 125g, brašno 150g, bijelanca 10 kom, mlijeko 5dl, šećer 400g, žumanca 10 kom, puding od čokolade 2 kom, puter 500g, crna čokolada 200g, svježe ili zamrznute višnje bez koštica 400g, rum 1dl, crna čokolada 200g, mlijeko 0,5dl, ulje 1 kašičica.



Priprema:
Puter pijenasto umutiti sa malo šećera. U to postepeno dodati rastopljenu (ne vrelu) čokoladu i brašno. Posebno umutiti bijelanca sa ostatkom šećera, pa spojiti sa smjesom od putera miješajući ručno. Razliti u veći pleh obložen pek-papirom. Peći u rerni zagrejanoj na 200C oko 25 min.
Polovinu mlijeka sipati u posudu za kuvanje na pari. U to dodati umućenu smjesu od ostatka mlijeka , šećera , žumanaca i praška za puding. Kuvati na pari dok se ne zgusne. U prohlađen fil dodati umućen puter sa čokoladom, a zatim i višnje. Nanijeti fil na ohlađenu koru .
Rastopiti čokoladu uz malo mlijeka i ulja, pa nanijeti kao glazuru na fil.


Izvor: kolektiv.me


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian