Open top menu
ponedjeljak, 19. siječnja 2015.



Sastojci
Mjera za 1 biskvit (potrebno 3 biskvita),
kalup 23 cm
3 žlice brašna
3 žlice šecera
30 g maslaca
1 žlica kakaa u prahu
1/3 vrecice praška za pecivo
1 jaje
Preljev od bijele cokolade
200 g bijele cokolade
200 ml vrhnja za šlag
50 g maslaca
Cokoladna krema
300 g tamne cokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag
50 g maslaca
400 ml vrhnja za šlag
2 šlag fixa (ukoliko je potrebno)
20 g kakaa u prahu
Dekoracija
krokant oraha


Priprema

BISKVIT
1.  Kalup pobrašnite, pecnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
2.  Brašno prosijte s praškom za pecivo i kakaom.
3.  Žumanjke istucite sa šecerom, dodajte maslac i dobro izmiksajte.
4.  Dodajte brašno i opet promiješajte.
5. Od bjelanjaka istucite cvrsti snijeg i lagano ga kuhacom umiješajte u smjesu sa brašnom
i jajima.
6. Iskrenite u pleh, poravnajte i pecite cca 10 minuta.
7. Ispecite 3 takva biskvita, izvadite iz kalupa i ohladite.
PRELJEV OD BIJELE COKOLADE
8. 200 ml vrhnja za slag kuhajte do tocke vrenja.
9. Cokoladu izlomite u multipraktiku, i prelijte ju vrucim vrhnjem, miješajte pjenjacom
dok se sva cokolada ne otopi i dok ne dobijete jednolicnu smjesu.
10. Dodajte maslac narezan na kockice i miješajte dok se sav maslac ne otopi.
11. Stavite preljev u hladnjak na 2 do 3 sata, preljev ne smije biti pretvrd, ali niti pretecan.
COKOLADNA KREMA
12. Vrhnje za slag kuhajte do tocke vrenja pa ga prelijte preko cokolade koju ste izlomili u
multipraktiku.
13. Miješajte pjenjacom dok ne dobijete jednolicnu smjesu, zatim dodajte maslac i
miješajte dok se sav ne otopi.
14. Kremu stavite u hladnjak na sat dva dok se ne stisne, odnosno stvrdne.
15. Preljev od bijele cokolade nanesite na sva tri biskvita i ostavite da se stisne, bitno je da
vam se preljev ne preljeva preko rubova, kako ne bi probijao preko crne kreme s kojom
cete na kraju obloziti tortu. Moj je preljev bio tecniji, ali opet dovoljno cvrst da se ne
preljeva preko rubova, pa ukoliko je potrebno ostavite ga u hladnjaku jos neko vrijeme,
jer ce ovisiti i o kvaliteti bijele cokolade.
16. 400 ml vrhnja za šlag istucite u cvrsti šlag sa šlag fixom, ukoliko je potreban, i na kraju
lagano umiksajte gorki kakao u prahu. Nemojte dugo miksati kako se ne bi stvorile
grudice od kakaa, odnosno da ne dobijete maslac smjesu.
17. Šlag lagano umiješajte u kremu od cokolade, podijelite kremu na dva dijela i ostavite
malo kreme za namazati oko torte. Pola kreme nanesite na prvi biskvit preko preljeva
od bijele cokolade.
18. Na kremu stavite drugi biskvit, i preko njega, odnosno preko preljeva od bijele cokolade
nanesite kremu od cokolade.
19. Treci biskvit stavite na kremu, na njemu ce biti samo preljev od bijele cokolade.
20. Ostatkom kreme premažite tortu, ali ne po površini, nego samo okolo.
21. Po želji dekorirajte mljevenim orašastim plodovima.
22. Stavite u hladnjak na sat vremena i poslužite.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian