Open top menu
ponedjeljak, 19. siječnja 2015.


Zapečeni krumpir
Piletina
Zelenje


Priprema

U multipraktiku krumpire narežite na tanke ploške, prebacite ih u srednje velik lonac, prelijte kipućom vodom i poklopite • Oljuštite luk, nasjeckajte ga u multipraktiku, prebacite ga u lim za pečenje s 2 žlice ulja, dodajte izmrvljenu kocku juhe, sol i papar • Natrgajte listove kadulje, redovito miješajte, dodajte mrvicu vode ako se luk počne primati za dno
Na velikom komadu papira za pečenje piletinu pomiješajte sa solju, paprom i listićima ružmarina, preklopite papir, pa valjkom za tijesto istucite i spljoštite piletinu na debljinu od 1,5 cm • Stavite je u tavu s 1 žlicom ulja, okrenite nakon 3 ili 4 minute i pecite dok ne poprimi lijepu boju • Krumpire pošteno ocijedite, prebacite u lim s lukom, promiješajte i raširite po limu • Prelijte ih vrhnjem i pospite naribanim parmezanom, pa lim stavite pod roštilj, na gornju rešetku u pećnici
Poriluk prerežite po duljini, isperite pod mlazom vode i tanko narežite • Stavite ga u prazan lonac, ulijte 1 žlicu ulja, lonac stavite na jak plamen i često miješajte • Tanko narežite slaninu, dodajte je piletini u tavi, redovito miješajte • Poriluku primiješajte špinat i grašak, kad špinat povene a grašak omekša prebacite ih na dasku ili pladanj, a na zelenje složite piletinu i slaninu • Poslužite uz zapečeni krumpir


jamieoliver.hr
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian