Open top menu
subota, 3. siječnja 2015.


Ovu finu čokoladnu tortu radila je moja prabaka a ostala je popularna u mojoj obitelji sve do danas a vjerujem i ubuduće ;)

Sastojci:

Biskvit
  
-280 gr mljevenih oraha  
-280 gr šećera  
-14 jaja  
-100 gr čokolade za kuhanje  
-4 žlice krušnih mrvica
 
Fil
  
-250 gr šećera  
-100 gr čokolade za kuhanje  
-4 jaja  
-250 gr margarina






Priprema:

Količina za biskvit koja je navedena služi nam za pravljenje dva biskvita.
7 žumanjaca se umuti sa 14 dkg šećera, zatim dodati 50 gr sitno naribane čokolade…
Utući snijeg od 7 bjeljanjaka u njih dodati 14 dkg oraha i dvije žlice mrvica…
Zatim dodati u to smjesu od žumanjaka,šećera i sitno naribane čokolade pa sve to peći u namazanoj tepsiji srednje veličine dvadesetak minuta na 180 stupnjava
Isti postupak ponoviti i za drugi biskvit.
Pečene biskvite prerezati po visini tako da se dobiju 4 tanja biskvita

Postupak za fil

Umutiti žumanjce sa šećerom i skuhati na pari te dodati 100 gr čokolade.
Kada se ta krema ohladi dodati izrađeni margarin i utučenu pjenu od bjeljanjaka
Svaki biskvit filovati od prvog do zadnjeg biskvita te ga ukrasiti po želji



Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian