Open top menu
subota, 3. siječnja 2015.

Pita je odlicna.Pravi se preliv,koji se premazuje preko kora,zbog toga pita bude kao domaca.


POTREBNO:
-500gr tankih kora
-500gr sira
-3 jaja
-casa jogurta
-casa brasna(meri se sve sa casom od jogurta)
-2 kafene kasikice soli
-casa mleka
-casa ulja ali ne puna(za jedan prst manje)
-1 prasak za pecivo





PRIPREMA:
Umutiti jaja,dodati jogurt,ulje,brasno,mleko so.Izmesati sve dobro.Staviti prasak za pecivo.Izmesati.Tepsiju premazati sa uljem.Mazati tri kore sa tim filom,raspodeliti sir po zadnjoj kori,uviti lagano ne pritiskajuci,u rolnu.Raditi tako dok se ne potrose sve kore.Redjati na tepsiju,ostaviti malo preliva da se premazu pite od gore.Ostaviti da odstoji 20 minuta,dok se rerna ne ugreje.Rernu ukljucujete na 200 stepeni.Peci dok ne porumeni.Prijatno!




Izvor: www.serpica.net,
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian