Piletina je meso koje se verovatno najčešće priprema u našim domovima jer je ekonomično i svi ga vole pa su novi recepti uvek dobrodošli. Mi vam donosimo veoma ukusnu kombinaciju, a u pitanju je piletina sa karfiolom i maslinama.
Ovo jelo je savršeno ako se hranite na paleo način jer ne sadrži žitarice, zdravo je, ukusno, priprema se u samo jednoj posudi i nije preterano skupo. Čini nam se da ispunjava sve uslove da bismo ga isprobali.
Recept smo pronašli na Elenas pantry blogu.
Pileće meso rasporedite po začinskom bilju, pa oko piletine rasporedite cvetove karfiola.
Potrebni sastojci:
- 450 g pilećeg belog mesa
- Sveža majčina dušica
- Glavica karfiola razdvojena na cvetiće
- Ljutika ili manja glavica crvenog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- So, biber
- Korica jednog limuna
- ¼ šolje limunovog soka
- Šolja crnih kalamata maslina
- 5 čenova belog luka
Pileće meso isperite pod mlazom vode i osušite kuhinjskim ubrusima. Na dno vatrostalne posude rasporedite listiće sveže majčine dušice koju možete zameniti peršunom ili nekim drugim začinskim biljem po želji.
Pileće meso rasporedite po začinskom bilju, pa oko piletine rasporedite cvetove karfiola.
U manjoj posudi pomešajte masline bez koštica, ljutiku ili crveni luk, maslinovo ulje, so, biber, limunovu koricu, limunov sok i beli luk. Dobijenu mešavnu prelijte preko mesa i karfiola pa stavite u frižider na najmanje sat vremena ili preko noći.
U rerni zagrejanoj na 200C jelo pecite 45-55 minuta.
Izvor: lifepressmagazin.com
Izvor: lifepressmagazin.com