Open top menu
nedjelja, 18. siječnja 2015.

Jeste li isprobali ovaj specijalitet? Ako niste obavezno probajte, jer je jako ukusno i privlačno, kako gostima, tako i ukućanima…

Sastojci:
  • 2 pečena krompira (sa korom)
  • 2 jaja
  • Slanina/šunka, kuhana i izreckana
  • Rendani sir
  • Sol, mljeveni crni biber
  • Peršun, vlašac
  • Maslac



Priprema:

Nožem izrežite po dužini gornju trećinu pečenog krompira. Kašikom izdubite unutrašnjost krompira. Izdubite količinu krompira po želji, ali imajte u vidu da će vam biti potrebno dovoljno prostora da ubacite živo jaje, sir, šunku i začine.

U činiju sipajte maslac. Začinite sa malo soli i bibera. Dodajte malo šunke/slanine/sira po ukusu, ali vodite računa da ostavite dovoljno prostora za jaje. Zatim sipajte po jedno jaje u svaku činiju, ali oprezno da se žumance ne bi razbilo. Na vrh stavite malo slanine, sira, a zatim začinite sa solju i biberom.

Pecite u zagrijanoj rerni na 180C 20-25 minuta. Nakon pečenja pospite sa peršunom i vlašcem. Poslužite odmah.

Šta da uradite sa ostatkom krompira

U ostatke krompira dodajte jedno jaje, šunku, peršun i vlašac. Dobro promiješajte.

Smjesu sipajte u podmazane kalupe za mafine i po vrhu narendajte malo sira trapista i pospite sa još malo vlašca.
Pecite na 180C dok se fino ne ispeku (narastu).
potato187-1396710919

I to je to… prijatno !


Izvor: Zenasamja.me
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian