Open top menu
srijeda, 7. siječnja 2015.



Potrebni sastojci:
2,5 g svježeg kvasca

1/2 šalice tople vode

1/2 šalice mlijeka

1 jaje

1/4 šalice šećera

1/2 žličice sol

1/4 šalice maslinovog ulja

4 šalice brašna
(Ako se tijesto neće lijepiti za ruke, možete sipati brašno, ali ne više od 1/2 šalice)

1 jaje za podmazivanje testa






Priprema :

Spojite mlijeko s vodom. U međuvremenu, u staklenoj zdjeli, kombinirati 2 žlice vode i mlijeka, dodajte kvasac i ostavite nekoliko minuta. Beat jaja, dodajte vodu u mlijeko, maslinovo ulje, sol i šećer. Sve temeljito. Postupno dodajte brašno (pola šalice). Kada dodate sve brašno, mijesiti tijesto, to bi trebao biti mekan i fleksibilan. Ostavite pristup (rasti) dok se tijesto će se udvostručiti.Gotovog tijesta obrat u valjcima. Kao oblik opletaniya koristiti toplinski otporna staklenu posudu, omotajte folijom.

Tijesto se reže na trake širine 1,5 cm

Nakon kaput košaricu tkati s žumanjka i pecite do zlatno smeđe na 180 stupnjeva. Ostavite da se ohladi, a zatim formirati rub košare. Tkati pletenice za rub, a ručke i pecite.
Po želji, ako je koš će krivulja na dno staviti teške predmete

Za spajanje koš s ručkom u obliku ruba i koristiti čačkalica.




izvor :bon apetit.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian