Open top menu
srijeda, 7. siječnja 2015.


Želite zadiviti vama dragu osobu koja voli kokos (pa bili i vi to sami)? S ovom bijelom i od kokosa tortom onda nećete pogriješiti....pružit će vam potpun užitak svakim zalogajem...

Sastojci
Za biskvit:
     7 bjelanjaka
     150 g šećera
     1 vrećica Vanilin šećera
     1 vrećica Praška za pecivo
     70 g Pšeničnog oštrog brašna
     150 g Kokosova brašna

Za kremu:
     7 žumanjaka
     2 vrećice Vanilin pudinga
     700 ml mlijeka
     100 g maslaca
     100 g šećera u prahu
     500 ml slatkog vrhnja
Još potrebno:
     12 komada petit beurre keksa
     oko 100 ml mlijeka
     2-3 žlice maraskina
Za posipanje:
     50 g kokosova brašna



 Priprema
Za biskvit:
Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
Za kremu:
Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian