Open top menu
ponedjeljak, 19. siječnja 2015.

Ovo je nase tradicionalono jelo,neka vrsta pite samo se secka na parcice i poliva zalijevom sa kiselim mlekom i belim lukom..!!





Sastojci

  za testo
 1 kg brasna tip 500
 kasicica soli

 kasicica maslinovoga ulja (moze a i ne mora )
 tople vode po potrebi
  za nadjev
 600 gr mlevenoga mesa
 5-6 glavica crnoga luka
 kasicica crnoga bibera
 kasicica soli
  za zalijev
 500 gr kiseloga mleka ili gustoga jogurta
 nekoliko cesnadi beloga luka
       


Priprema

Crni luk sitno iseckati i dobro uprziti pa dodati mleveno meso i zacine pustiti da se ohladi i u medju vremenu zamijesiti glatko testo od svih navedenih sastojaka,podijeliti u sest manjih loptica i ostaviti na toplome da odstoje 15-20 min,zatim razvuci testo u jednu veliku tanku koru poprskati je rastopljenim maslacem i prebaciti oba kraja sa obe strane da dobijete oblik pisma..Zatim na jednoj strani u pravom redu dati  mleveno meso i ponovo poprskati maslacem..!!

Saviti testo u obliku rolata i seci na parcice velicine lokuma otprilike..!!

Poredjati u tepsiju i politi sa kasikom maslaca..!!

Peci oko pola sata dok ne budu dobro ispecene  i dobiju lepu zlatnu boju..!!

Preko ispecenih mantija preliti zalijev i vratiti u pecnicu jos par minuta da se zalijev zapece..!!

Ovako izgledaju ispecene mantije,a tek ukus mmmm..!!
Posluživanje


Sluziti toplo uz jogurt,kiselo mleko i uz neku finu tursiju iz zimnice..Prijatan tek..!!  


Izvor: coolinarika.com                  
                                                                                             
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian