Open top menu
nedjelja, 18. siječnja 2015.


POTREBNO JE:

8 belanaca,
8 kašika šećera,
8 kašika brašna,
1/2 praška za pecivo,
2 dl mleka

ZA FIL:


1/2 l mleka,
8 žumanaca,
2 kesice želatina,
1/2 l slatke pavlake,
100 g čokolade za kuvanje,
150 g šećera



PRIPREMA:


Za koru izmutite belanca sa šećerom, dodajte brašno i prašak za pecivo pa pecite u podmazanom plehu 30 minuta na 200 stepeni. Kad je kora pečena prelijte je sa vrelim mlekom i pustite da se ohladi. Za fil razmutite želatin u malo hladne vode. Mleko stavite da se kuva, a u međuvremenu umutite žumanca i šećer, pa ih dodajte u vruće mleko i kratko ukuvajte. Kad želatin nabubri stavite ga u vruć fil. Umutite slatku pavlaku, pa kada se prethodna smesa ohladi dodajte ga u nju i dodajte krupno rendanu čokoladu. Fil stavite preko kore i ubacite kolač u zamrzivač na dva sata da se stegne.



zena.blic.rs
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian