Open top menu
srijeda, 21. siječnja 2015.


Sastojci

  • 300 g piškota
  • 200 g mlevene plazme
  • sok od narandže
  • 2 margarina
  • 500 g šećera u prahu
  • 2 pudinga od vanile
  • 1 l mleka
  • 20 krem bananica
  • 1 kg banana
  • 6 kašika šećera
  • 200 g šlag krema



Način pripreme:

  1. U 750 ml mleka skuvati 2 pudinga od vanile sa 6 kašika šećera. Posebno umutiti margarin sa 250 g šećera u prahu, kada se puding ohladi, spojiti.
  2. 300 g plazme potopiti sa 300 ml soka od narandže.
  3. Posebno umutiti 1 margarin sa 250 g šećera u prahu i to sjediniti sa plazmom.
  4. U fil može da se ubaci 1 umućen šlag krem od čokolade i 100 g rendane čokolade, ali ja to nisam radila
  5. 300 g piškota potapati u sok od narandže i redjati na poslužavnik.
  6. Preko piškota staviti fil od plazme, a preko fila poredjati krem bananice isećene po dužini.
  7. Fil od pudinga premazati preko krem bananica, a onda po dužini seći banane i redjati preko fila.
  8. Ja sam banane prskala sokom od limuna da mi ne bi pocrnele.
  9. Odozgo tortu premazati sa 200 g umućenog šlag krema sa 250 ml mleka.
 

Izvor: svijetrecepata.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian