Sastojci
- 300 g piškota
- 200 g mlevene plazme
- sok od narandže
- 2 margarina
- 500 g šećera u prahu
- 2 pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 20 krem bananica
- 1 kg banana
- 6 kašika šećera
- 200 g šlag krema
Način pripreme:
- U 750 ml mleka skuvati 2 pudinga od vanile sa 6 kašika šećera. Posebno umutiti margarin sa 250 g šećera u prahu, kada se puding ohladi, spojiti.
- 300 g plazme potopiti sa 300 ml soka od narandže.
- Posebno umutiti 1 margarin sa 250 g šećera u prahu i to sjediniti sa plazmom.
- U fil može da se ubaci 1 umućen šlag krem od čokolade i 100 g rendane čokolade, ali ja to nisam radila
- 300 g piškota potapati u sok od narandže i redjati na poslužavnik.
- Preko piškota staviti fil od plazme, a preko fila poredjati krem bananice isećene po dužini.
- Fil od pudinga premazati preko krem bananica, a onda po dužini seći banane i redjati preko fila.
- Ja sam banane prskala sokom od limuna da mi ne bi pocrnele.
- Odozgo tortu premazati sa 200 g umućenog šlag krema sa 250 ml mleka.
Izvor: svijetrecepata.com