Open top menu
nedjelja, 15. veljače 2015.

Najljepše je ovu jednostavnu voćnu štrudlu napraviti kada ima svježih višanja, ali sasvim dobro u tu svrhu posluže i višnje iz kompota ili zamrznute.
Ova štrudla je odlična i sa makom (mljac). Tada se mak stavi u nadjev sa grisom.

 Potrebno je:

1 pakovanje gotovih kora za savijaču Nadjev za kore: (mjera je čaša od jogurta) 4 čaše jogurta (pakovanje od 180 g) 1 čaša ulja 2 čaše grisa 2 čaše šećera i 1 vanilin šećer 1 p.p. višnje ili mak, ili jabuke...


Sve sastojke za nadjev dobro izmiješati, pa ostaviti malo da gris nabubri oko 15 min.
 Pošto u pakovanju ima 12 kora, ja U receptima obično stoji da se mažu po dvije, ali meni više odgovara ovako. Koru premazati sa 7 velikih žlica nadjeva, staviti na nju drugu koru, opet premazati sa 7 žlica, poslagati voće (ne jako gusto, oko jedne šake višanja). Urolati i staviti na nauljen pleh. Tako dok se ne potroše sve kore.

Ako je ostalo nadjeva premazati njime štrudlu odozgo ili premazati samo jogurtom (može i vrhnjem). Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180°C dok ne primi lijepu zlatnosmeđu boju. Toplo rezati u šnite ili prema želji. Ne možete napraviti dvije iste štrudle, svaki puta ispadne drugačija, ovisno o količini voća, dužini pečenja, veličini tepsije... Ali, uvijek je oodliiiična :)))
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian