Open top menu
nedjelja, 15. veljače 2015.



Jaja su namirnica visoke kalorijske vrednosti, bogate mastima i proteinima.


Sastojci

150 g čokolade
150 g margarina
150 g šećera
8 jaja
120 g brašna
200 g marmelade od kajsija
prašak za pecivo
Preliv:

150 g čokolade
1 kašika ulja
200 g šećera
125 ml vode

Priprema

Čokoladu rastopiti i ostaviti da se prohladi. Odvojiti žumanca od belanca. Umutiti margarin sa šećerom, dodati čokoladu, jedno po jedno žumance, brašno i prašak za pecivo uz stalno mućenje. Umutiti belanca u čvrst sneg i sjediniti sa čokoladnom masom. Razliti smesu u pripremljen okrugli kalup i ispeći u rerni na 180*C, oko sat vremena. Gotovu koru izvaditi uz rerne, ohladiti, preseći na pola i premazati marmeladom od kajsija. Pripremiti preliv: u šerpici rastopiti čokoladu, ulje, šećer i vodu. Preliti celu tortu i ostaviti na hladnom mestu da se čokolada stegne. Tortu dekorisati po želji. 



Izvor: kuhinjica.rs
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian