Open top menu
subota, 7. veljače 2015.





Potrebni sastojci:

500 gr. brašna
2 kašike šecera
1 jaje,
1dcl.ulja
1 paketic germe (10 gr)
250 ml(pola mlijeko-pola voda)


Priprema:

Brašno i ostale sastojke zakuhati sa 250 ml(pola mlijeko-pola voda) i ostaviti tijesto da nadođe. Kada je tijesto nadošlo staviti ga na pobrašnjen sto i od ove kolicine napraviti 18 loptica.
Malo ih oblikovati i svaku pritisnuti lagano dlanovima. U sredinu staviti pekmez. Dobro zavrnuti dno da pekmez ne bi iscurio dok se pece.
Svaku buhtlu umociti u ulje i redati u tepsiju sa malim razmakom. Još malo pustiti da nadođu u tepsiji. Peci na 200 stepeni C oko pola sata. Kada su pecene odozgo posuti šecerom u prahu.



Izvor: Namirnice.ba
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian