Open top menu
subota, 7. veljače 2015.




Najveća je tajna palačinki u onome što se najviše osjeća, u nadjevu. Hrvati ih vrlo rado jedu s nadjevom od pekmeza,ali kada mogu birati,onda su to zapečene palačinke sa sirom.

Sastojci:

Za tijesto:

-3 jaja
-sol
-250 g brašna
-250 ml mlijeka
-250 ml Mineralne vode Studenac By Podravka
-ulje za pečenje

Za nadjev:

-3 jaja
-120 g šećera
-limunova korica
-400 g svježeg kravljeg sira
-300 ml kiselog vrhnja

Priprema:

U dubokoj posudi izmiješajte jaja i malo soli, pa postupno dodajte brašno i mlijeko te mineralnu vodu. Ispecite palačinke.
Pečene palačinke nadijevajte samo na jednom kraju, bez premazivanja, pa ih savijte.
Zatim ih složite u namašćenu vatrostalnu zdjelu, prelijte kiselim vrhnjem i zapecite u pećnici.
Priprema nadjeva: žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte limunovu koricu, propasirani sir i snijeg od bjelanjaka.
Sve lagano izmiješajte u jednoličnu smjesu.



Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian