Open top menu
subota, 14. veljače 2015.





Sastojci:

500 g tanjih kora (za pite i savijače)
250-300 g mljevenog mesa (junetine)
2 glavice luka
ulje
sol
svježe mljeveni crni papar
250 ml mlake vode
50 ml ulja
žličica soli

Priprema:

U većoj tavi, na malo ulja, pirjajte sitno narezani luk. Kada luk malo smekša dodajte meso i pirjajte, uz miješanje, 15ak minuta. Posolite i popaprite (ja stavim dosta svježe mljevenog crnog papra).
U lončić s toplom vodom dodajte ulje i sol pa promiješajte.
Okruglu posudu za pečenje lagano namažite uljem, na dno složite 3-4 kore, tako da kore prelaze preko ruba tepsije (vidi se na slikama) a svaku malo poškropite pripremljenom mješavinom vode i ulja.
Ostatak kora iskidajte na manje, nejednake komade.
Stavite red zgužvanih, iskidanih kora, poškropite ih pripremljenom vodom, po njima rasporedite dio mesnog nadjeva i tako u slojevima stavljajte dok ne iskoristite sve sastojke, ostavite samo 2-3 žlice vode za kraj. Može vam se učiniti da imate previše vode, ali ta količina je potrebna kako kore ne bi ostale suhe.
Zadnji sloj mesa preklopite onim korama koje su ostale izvan ruba tepsije, poškropite preostalom vodom pa stavite burek u zagrijanu pećnicu i pecite 30-40 minuta na 180°C, dok burek ne primi finu boju.
Kada je burek pečen, izvadite ga iz pećnice, preko posude u kojoj ste ga pekli stavite veliki ravni tanjur pa preokrenite tako da burek ostane na tanjuru, režite nakon 10ak minuta.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian