Open top menu
subota, 14. veljače 2015.



Inspiracija Istanbul...mislim da ne trebam nista vise reci,osim: UZIVAJTE...




Sastojci

     500 gr jufke za baklavu
     100 gr mljevenih oraha
     100 gr mljevenih badema
     100 gr mljevenih pistacija
     100 gr mljevenog indijskog orascica
     100 gr mljevenog ljesnjaka
     100 gr secera
      suncokretovo ulje
      AGDA
     750 gr secera
     voda 1 cm iznad secera u serpi


Priprema

    1.
    U vecoj posudi pomijesajte orahe,bademe,pistacije,indijske orascice,ljesnjak i secer.Smjesu "odokativno" podijelite na 6 dijelova.
    2.
    U pakovanju od 500 gr jufke za baklavu imate 12 listova tankih kora.Na radnu povrsinu staviti jednu jufku,premazati ju uljem i na nju staviti drugu jufku koju takodjer treba premazati uljem,te ju posuti jednim dijelom smjese mljevenih orasastih plodova,i zarolajte do kraja.
    3.
    POSTUPAK PONOVITE JOS 5 PUTA,JER VAM JE OSTALO 10 JUFKI,PA CETE UKUPNO DOBITI 6 ROLNI...(6 rolni X 2 jukfe=12 jufki iz pakovanja)...
    4.
    Svaku od 6 rolni rezite na manje rolnice,tacnije na njih 5 od jedne rolne,pa cete u tepsiji imati tacno 30 rolnica.
    5.
    U tepsiji poredane rolnice pecite u zagrijanoj pecnici na 200°C,dok ne porumene,ali samo porumene,tj.da dobiju zlatno-zutu,a ne smedju boju.
    6.
    Orijentalne,zlatno-zute rolnice ostavite da se ohlade,za to vrijme pripremite agdu.
    7.
    U serpu stavite secer i vode 1cm iznad secera u serpi.
    Kuhati agdu dok ne zavri te ostaviti da kljuca jos 5-10 minuta.
    Testirajte...!Kako?!..Ubacite supenu kasiku od inoxa u agdu i pri iznosenju kasike pustajte tekucinu da tece iz iste...da je agda gotova i dobra govori KONAC koji ista stvara prilikom "silaska" niz kasiku...ili pak njena ljepljivost izmedju palca i kaziprsta kada ju uzmete probati...
    8.
    Vrelu agdu prelijte preko ohladjenih rolnica,i uzivajte u taste-u kada ih rashladite...
    PRIJATNO!!!



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian