Open top menu
srijeda, 4. veljače 2015.






Sastojci

 1 paket 500g lisnatog tjesta
 1 l mlijeka
 10 jaja
 4 vanilin šećera
 120g glatkog brašna
 200g šećera
 500ml slatkog vrhnja

Priprema


Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Od bjelanajka istucite čvrsti snjeg.

Lisnato tijesto radjeliti na 4 komada.( kupovno tjesto ima dvije ploče od 250g i svaku razrezati na pola da dobijemo 4 komada)

Svaki taj komad razvaljati tankooo na veličinu pleha od pečnice,  premazati sa 1/4 bjelanjka, i malo posuti kristal šećerom i staviti peći dok ne porumeni. To ne treba dugo jel je jako tanko. Tako ispeći sve 4 kore.(posebno)

Za kremu pomješati žumanjke, šećer, vanilin šećer, brašno i zakuhati u mlijeku kao puding. Istuči slatko vrhnje i dodati u OHLAĐENU kremu.

Slagati
kora
krema
kora
krema
kora
krema
kora

Zadnja kora se ne maže




Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian