Open top menu
srijeda, 4. veljače 2015.


 Sastojci :
500 g brašna,
2 jajeta,
Sveži kvasac,
100 ml ulja,
300 ml mleka,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera - See more at: http://mogujatosama.rs/recept-za-kiflice-sa-sirom-428#sthash.1cK4rgcZ.dpuf
500 g brašna,
 2 jajeta,
1 Sveži kvasac, 
100 ml ulja, 
300 ml mleka, 
1 kašičica soli, 
5 kašičica šećera,
1 vanilin šećer,
narendana korica narandže ili limuna,
ulje za prženje,

šećer u prahu za posipanje

 

Priprema :
Brašno ubaciti u dublji sud (vanglu) pa ubaciti jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koricu narandže i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešati i umesiti kompaktno mekše testo. Ako vam je previše retko dodajte još malo brašna ili ako je tvrdo dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. Prekriti testo za krofne čistom krpom i ostaviti da nadođe oko 45min (zavisi gde vam stoji, ako je na toplom i brže će nadoći). Kada je testo nadošlo izvaditi ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na dva dela.



Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.com/

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian