Open top menu
nedjelja, 1. veljače 2015.




Sastojci za biskvit: 
6 jaja
6 žlica šećera
80 gr maslaca
200 gr brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice čokolade u prahu
100 gr naribane čokolade


Jaja umutiti sa šećerom, dodati maslac i ostale sastojke. Staviti u pleh (30×40 cm) i peći na 200ºC oko 20­25 minuta. Sastojci za sirup: 3 dl vode 200 gr šećera 2 vanilija šećera

Navedene sastojke kuhati 10 minuta i preliti preko hladnog biskvita.

Sastojci za kremu:

1,5 l mlijeka
12 žlica šećera
10 žlica gustina
2 žlice brašna
1 vanilija šećer
200 gr margarina
 200 gr mliječne Milka čokolade

Kremu skuhati i kada se ohladi umiješati margarin. Biskvit premazati sa bijelom kremom u tankom sloju. Ostatak kreme pomiješati sa otopljenom Milka čokoladom i premazati preko bijele kreme. Kolač premazati tučenim slatkim vrhnjem ili preliti čokoladnom glazurom.
 Torte i kolači Ivanka
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian