Open top menu
srijeda, 18. veljače 2015.





Za podlogu sam umjesto kore koristila petit keks.

Sastojci:

Za posipanje
kompot od visanja tegla 750ml
2 kasike gustina
5-6 kasika secera
Ocijediti visnje iz kompota, pa u onu vodu od kompota dodati secer i kad provri dodati gustin kuhati uz stalno mijesanje dok se ne dobije fina glatka masa. Kad je kuhano dodati visnje i koristit kao posip s tim da ne dozvolite da se potpuno ohladi onako mlakasto sipajte.
krema;
1l mlijeka
250g secera
3 zelatina (10g)
1l tecnog slaga

Priprema:

U mlijeko staviti secer i pustiti da provri, za to vrijeme rastopiti zelatinu po upustvu sa kesice, kad je mlijeko provrilo sasuti zelatinu i jos malo mijesati ne da vriji. Skinuti i ohladiti prvo na sobnoj temepratupi zatim staviti u frizider i pustit da se zelatina stvrdne, vremenski odprilike 2-3 sata Kad se zelatina stvrdla, posebno izmiksati slatko vrhnje i dodati mu smjesu sa zelatinom, pa miksati jos jedno 15 minuta.
Podijeliti smjesu na trii jednaka dijela, U serpukoju ste oblozili pvc folijom ili kalup za torte redati bjelu masu i dodati jedan dio posipa koju ste isto podijelila na tri dijela, i tako do kraja, na vrh ako je u pitanju serpa staviti petit keks, a ako je kalup onda na dvo. Ostavite u frizider najbolje je da prenoci, ali ako vam se zuri moze se izvaditi i nakom 3-4 sata. Izvadite toru iz kalupa i ukrasi



Izvor: vasakuhinjica.blogspot.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian