Open top menu
srijeda, 18. veljače 2015.



Sastojci

     250 g čokolade (65% kakaa)
     2 žlice ulja
     1 list želatine
     3-4 piškote
     100 ml ohlađene kave
     150 g mascarponea
     40 g šećera u prahu
     1 Vanilin šećer
     100 ml slatkog vrhnja




Priprema

    1.
    Čokoladu s uljem otopite na pari i premažite 25 košarica za praline (Ø 3,5 cm) i ohladite.
    2.
    Želatinu stavite u vodu da nabubri. Piškote narežite na komadiće (1,5 cm), umočite u kavu i stavite u košaricu.
    3.
    Mascarpone pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, a slatko vrhnje istucite u šlag.
    4.
    Nabubrenoj želatini dodajte 2 žlice vrhnja i zagrijte da se otopi.
    5.
    Uz miješanje želatinu dodajte u mascarpone, a zatim umiješajte šlag.
    6.
    U pripremljene košarice u koje ste stavili piškote odmah rasporedite kremu i poravnajte.
    7.
    Sve stavite u zamrzivač da se brzo ohladi, a zatim premažite praline slojem čokolade.
    8.
    Praline držite u hladnjaku.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian