Open top menu
utorak, 10. veljače 2015.





Sastojci:

6 jaja
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
5 kašika brašna
1/4 kesice praška za pecivo
1 kašika kakaa

1  veća konzerva kompota od breskve ili 500 gr.svježih mekših bresaka
2-3 kašike džema od breskve

u pleh od šporeta 30x35,na masni papir rasporediti ocjeđene breskve.
*(ako su svježe a tvrđe breskve-izrežite breskve na komade,stavite ih u šerpicu, prelijte ih vodom,stavite 4-5 kašika šećera i kuvajte dok ne omekšaju.procijedite ih).
jaja sa šećerom i vanilin šećerom pjenasto umutiti mikserom u čvrstu pjenu pa dodati prosijano brašno sa praškom za pecivo i promiješati žicom.od te mase odvojiti 5-6 kašike i u to dodajte kakao.
svijetlu smjesu izliti preko bresaka a po vrhu sa kašikom našarati kakao smjesu.
peći na 180*C oko 25min.
pečenu koru-biskvit prebaciti na papir ili krpu posutu kristal šećerom tako da breskve budu na vrhu
i sve lagano premazati džemom od breskve pa uviti u rolat.
pustiti da se ohladi pa narezati na fete i uživati....



Izvor: http://cakeselection.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian