Open top menu
subota, 7. veljače 2015.


 Sastojci:

Biskvit
7 žumanjaka
7 bjeljanjaka
10 žlica šecera
1 žlica kakaa
3 žlice brašna
1/2 žlicice soda bikarbone

Krema
4 jaja
10 dag šecera
4 žlice brašna
3 dl mlijeka
2 rebra cokolade za kuhanje
25 dag margarina




Priprema:

1. Umiješati brašno, šecer, kakao sedam žumanjaka i sodu bikarbonu.
2. Dodati snijeg od sedam bjelanjaka i sve zajedno lagano umiješati.
3. Izliti u veliku tepsiju i peci na temperaturi 180°C oko 25 minuta. Još topli biskvit
zarolati sa vlažnom krpom.
4. U mlijeko zakuhati brašno šecer i jaja. Ohladiti i dodati razradeni margarin. Smjesu
podijeliti na dva dijela pa u jedan dio umiješati rastopljenu cokoladu.
5. Odrolati pripremljeni biskvit i premazati ga svjetlom kremom .......
6. ........a nakon toga premazati tamnom kremom.
7. Sada biskvit ponovno cvrsto zarolati. Kolac se narezan može tako poslužiti........
8. ........a po želji se na roladu može staviti glazura od cokolade i ukrasiti listicima
badema ili išarati rastopljenom cokoladom




Izvor:(coolinarika.com)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian