Open top menu
nedjelja, 15. veljače 2015.

Kim je jedan od najranije korišćenih začina u Evropi. Koriste se sušeni plodovi koji se dodaju u jela od kelja, kiselog kupusa, krompira i cvekle; dobro se slaže uz jela od mesa, sireve, supe i sosove, a omiljen je kao začin uz hleb i razne vrste peciva.



Sastojci

Testo:

400 g pšeničnog brašna
1 prašak za pecivo
1 suvi kvasac
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
100 ml tople vode
50 ml ulja
100 ml milerama
1 jaje
1 kašike domaće rakije
Nadev:

250 g čvaraka
25 g margarina
biber
kim
1 žumance za premazivanje



Priprema

Pomešati brašno sa praškom za pecivo, solju i biberom, dodati kvasac, ulje, jaje, mileram i rakiju. Uz dolivanje mlake vode umesiti glatko i elastično testo. Ostaviti da odstoji na toplom oko 10 minuta. Usitnjene čvarke pomešati sa margarinom i premazivati rastanjeno testo. Postupak ponavljati dok se čvarci ne potroše. Ostaviti na toplom mestu oko pola sata, a zatim testo razvući oklagijom, praviti pogačice i poređati u tepsiju. Premazati umućenim žumancetom, posuti kimom i ostaviti 10 minuta. Pogačice peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.



Izvor: kuhinjica.rs
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian