Open top menu
subota, 21. veljače 2015.



Sastojci:


500 g brašna,
40 g svežeg kvasca,
5 g šećera,
10 g soli,
2 dl ulja,
3 dl vode,
200 g posnog kačkavalja,

150 g konzervirane tunjevine u komadu,
50 g margarina.



Priprema:

Kvasac potopiti sa malo mlake vode i ostaviti da se otopi. U dublju posudu sipati brašno, te dodati šećer, so, ulje, otopljeni kvasac i zamesiti sa mlakom vodom srednje tvrdo testo. Ostaviti na toplom mestu da naraste. Tunjevinu i rendani kačkavalj sastaviti. Naraslo testo preručiti na radnu površinu, premesiti, stanjiti oklagijom u kocku, pa seći manje kvadrate 8x8 cm. Na svaku sredinu kocke staviti po malo fila i spojiti u trougao. Dve ivice trougla malo izvući i preklopiti jedan preko drugog. Svako napravljeno testo premazati otopljenim margarinom. Od zrna bibera napraviti oko, a sa makazama po testu blago zaseći da se dobiju krljušti. Peći na 250 stepeni dok testo ne porumeni.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian