Open top menu
srijeda, 18. veljače 2015.

Ovu masu radim već godinama a služi mi za oblaganje torti,izradu cvijetića i figurica…Sviđa mi se više nego bilo koja masa jer je poput plastelina.Ovdje ću vam u fazama predstaviti izradu ružica,malih i velikih.




Sastojci

     25 dkg ratluka od ruže
     20 dkg šećera u prahu
      jestiva boja




Priprema

    1.
    Ratluk stavite u jednu posudu i pospite sa malo šećera u prahu
    2.
    Dobro ga zgnječite rukom dok se ne spoji u jednu masu
    3.
    U ovoj prvoj fazi vam je skroz zaljepljen za ruke
    4.
    Skinite ga sa ruku i pospite sa još šećera(još u posudi radite) dok ne dobijete finu masu koja se neće lijepiti za ruke
    5.
    Podlogu obilno pospite šećerom u prahu, stavite tijesto na šećer, posipajte i odozgo i mjesite tako dugo dok ne dobijete masu poput plastelina
    6.
    Boju možete dodati na početku ili na kraju
    7.
    Ukoliko ćete cijelu masu bojati u jednu boju možete ju odmah dodati a ako će biti u više boja onda pojedinačne dijelove bojate kasnije
    8.
    Ako ćete masom oblagati tortu, pospite podlogu šećerom u prahu i oklagijom razvaljajte tijesto.
    9.
    Kada je masa na torti, stavite na vrhove prstiju malo ulja ili vode pa pređite peko mase da nestane šećer i da masa dobije sjaj.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian