Open top menu
nedjelja, 8. ožujka 2015.


Sastojci :

3 jajeta
1 /2 kg. brašna
prstohvat soli
1/2 l. vode
ulje za prženje



Priprema:

 Žumanca umutite žicom pa dodajte u njih 1/2 litra tople vode ( neka bude baš topla ali ne vrela, jer ne treba da skuva žumanca ) i to posolite po ukusu. Onda odjednom izručite brašno i lupajte jako, sve dok se ne pojave mehurići ( klobuci ).Neka Vas ne zbuni što će testo biti jako retko. Kada ste ga izlupali, a mehurića će biti ako je testo retko, umešajte sneg od 3 čvrsto ulupana belanceta.
Smesa ostaje prilično retka.
Uštipke pržite u vrelom ulju kao i svake druge, možda po minut, dva sa svake strane. Ako ih pustite da se duže prže, biće hrskaviji, a ako ih budete vadili većom kašikom, naduće se više i dobiće rupičastu, penastu strukturu.
Kada ih rešetkastom  kašikom izvadite iz ulja, ili sa dve kašike između kojih će se izliti suvišno ulje. Spustite ih na čistu salvetu da se ocede od ulja pa služite.
Ne znam jesu li bolji u slatkoj ili slanoj varijanti. Vi odlučite.



Izvor: slasnoiopasno.blogspot.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian