Open top menu
ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Rolnice su posvećene neodoljivom nećaku Davidu koji mi je i bio inspiracija za nešto novo…

         

Sastojci

    Tijesto:
     1 kg glatkog brašna
     50 dag margarina
     4 dl kiselog vrhnja
     prstohvat soli
    Nadjev:
     25 dag mljevenih oraha
     20 dag šećera
     10 dag grožđica
     2 žlice ruma
     1 žlica meda
     1 limun – ribana korica
     pola žličice cimeta
     2 dl vrelog mlijeka
     2 žlice (razom) prezli




Priprema


    1
    Tijesto:
    Omekšali margarin miješati sa brašnom i soli tako da se margarin smrvi do kraja pa tek tada dodati jedno vrhnje, miješati (može mikserom) i usput uzimati što više brašna kako bi se dobila kompaktna smjesa, zatim dodati drugo kiselo vrhnje i to u dio koji je ostao brašnast. Mijesiti ili miksati nastavkom za tijesto dok ne postane kompaktno. Ostaviti ga u hladnjaku dva sata ili bolje preko noći.
    2
    Nadjev:
    Izmiješati orahe, šećer, cimet, grožđice, med i ribanu koricu limuna te preliti sve zajedno vrelim mlijekom. Dobro izmiješati pa dodati 2 razom punjene žlice prezli.
    3
    Izrada:
    4
    Kad se izvadi iz hladnjaka, ovu količinu podijeliti na dva dijela. Uzeti prvi dio i tanko razvaljati u pravokutnik veličine 60×60 cm. Zatim paralelno na suprotne duže strane stavljati nadjev dva cm unutar ruba, preklopiti jednom i tanko namazati razmućenim žutanjkom pa preklopiti još nednom i odrezati te malo pomaknuti ili prebaciti sve na jednu stranu. Postupak nastaviti sve dok se ne potroši tijesto. Isto ponoviti i sa drugom polovicom tijesta.
    5
    Dobivene rolice staviti jednu do druge i rezati keksiće duljine 4 cm
    6
    Peći 180 st.C 20 minuta.
    7
    Još tople uvaljati u šećer u prahu.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian