Open top menu
ponedjeljak, 2. ožujka 2015.



Sastojci

     2 kg očišćenog krumpira
     80 dag brašna (pola glatkog, pola oštrog)
     3 jaja
     3 žlice masti ili ulja
      soli




Priprema


    1.
    Krumpir u ljusci skuhati u slanoj vodi ili očistiti odrezati na manje komade i skuhati u ekspres loncu sa minimalno vode.
    2.
    Na radnu površinu istresti brašno u krug pa u sredinu propasirati krumpir uz pomoć gnječilice za krumpir.
    3.
    Na njega dodati jaja, malo ih razmutiti viljuškom, dodati mast i provjeriti da li je krumpir dovoljno slan. Ostaviti da se ohladi tek toliko koliko je potrebno da se opere gnječilica za krumpir :)

   
4.
    Zamijesiti glatko tijesto, od njega odvajati manje komade koje se razvalja u dugačke valjke (debljine prsta) i reže na manje komade duge 2 cm. Cijelo vrijeme koristiti brašno za posipavanje radne površine kako se njoki ne bi ljepili.
    5.
    Da bi njoki bili sočniji i mekaniji, svaki posebno primiti s tri prsta i prevući lagano preko nazubljene dašćice, ribeža ili viljuške.
    6.
    Kuhati ih u vreloj vodi kojoj smo posolili i dodali joj žlicu ulja. Kuhati dok ne isplivaju na površinu, ocijediti i kratko isprati hladnom vodom da se ne lijepe te preliti gulašom po želji.



Izvor: coolinarika.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian