Open top menu
četvrtak, 5. ožujka 2015.



Sastojci
kore (x 3)
4 kom XXL friških bjelanaca + prstohvat soli
100 g šecera
45 g oštrog brašna
20 g škrobnog brašna
20 g ektra tamnog gorkog kakaa
1 žlicica praška za pecivo
1 žlicica octa
1 žlica ruma
80 ml ulja
vanilija
kreMMMa
500 ml vrhnja za kuhanje (15% m.m.)
500 ml mlijeka
100 ml cokoladnog likera
300 g Milka Noisette
100 g Milka Choco Drink
100 g šecera
200 g škrobnog brašna
50 g maslaca + 2 cepa ruma


2,5 cašice (500 ml) vrhnja za šlag (30% m.m.)
1 paketic želatine
za natopiti biskvite…
200 ml mlijeka
70 ml cokoladnog likera
2 žlice Milka Choco Drink


Priprema

1. Prvo kuhamo kremu : od mlijeka izdvojiti 300 ml, ostatak ugrijati zajedno sa vrhnjem,
cokoladom, slatkim kakaom i likerom. Miješati dok se sve ne istopi, zatim zakuhati
kremu sa škrobnim brašnom i šecerom koje smo razmutili u mlijeku. U vrucu kremu
umiješati maslac i rum. Prebaciti kremu u drugu posudu, prekriti površinu kreme
prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti ; dobro ohladiti.
2. Za biskvit prvo obložiti lim papirom za pecenje (32×34 cm). Istuci cvrst snijeg od
bjelanaca sa malo soli, dodati šecer i tuci dok ne postane još cvršci. Zatim dodati dva
puta prosijano oštro i škrobno brašno sa praškom za pecivo i kakaom – izmiješati
pjenjacom dok se ne ujednaci sa snijegom. Na kraju laganim mlazom uliti ulje te dodati
ocat i rum ; kuhacom lagano izmiješati, masu razmazati špatulicom po papiru. Staviti
peci u zagrijanu pecnicu na 150*C, 10 minuta ce biti dovoljno. Ispeci još dva takva
biskvita…
3. Istuci vrhnje u šlag, mikserom razraditi samu kremu i lagano umiješati vrhnje u nju.
Pripremljenu želatinu otopiti i umiksati u kremu (mlaz usmjerite u metlice miksera).
Filati biskvite, prethodno ih lagano natopiti toplim preljevom… kolac po želji preliti
glazurom ili posipati naribanom cokoladom.


4. Ostaviti u hladnjaku preko noci, sutradan guštati !
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian