Open top menu
četvrtak, 5. ožujka 2015.

Vanilice, bezvremenski kolači čuvani od zaborava.Tako jednostavne a  tako ukusne.

SASTOJCI : 
25og masti ili maslaca ili margarina,
1/2 šoljice za kafu šećera,
1/2 šoljice za kafu mleka,
1/2 praška za pecivo,
1 jaje,
4oo~5oog brašna,
2 vanilina šećera,
šećer u prahu.



PRIPREMA :
Umutite mast da postane penasta pa dodajte šećer i vanilin šećer.
Kada se sve lepo sjedini dodajte mleko i jaje i dalje muteći.
Posteteno dodajte prosejano brašno i mesite testo. 
Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu i mesite dok ne dobijete glatku smesu.
Podelite testo na dva dela.
Ako imate vremena ostavite testo u frižideru 15~2o minita prekriveno prijanjajućom folijom. 
Ako nemate vremena pređite na izradu odmah.
Rastanjite testo debljine oko 1 cm i čašicom za rakiju  (ako nemate modlu) vadite krugove.
Preostali deo testa opet rastanjite i ponovljajte postupak dok ne utrošite svo testo. 
Složite krugove u podmazan pleh i pecite vanilice u zagrejanoj rerni na 18o C oko 1o~15 minuta.
Vreme pečenja zavisi od vaše rerne, vanilice treba da ostanu svetle. 
Dok su vanilice još mlake mazati ih džemom ili pekmezom i sastvaljati.
Blago pritisnite da se marmelada lepo rasporedi.
Vanilice uvaljajte u prah šećer.
Po želji u prah šećer možete dodati vanilin šećer.
Vanilice poslužite dragim gostima :).
Prijatno!



Izvor: milicinakuhinja.blogspot.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian