Open top menu
nedjelja, 8. ožujka 2015.


Sastojci :

4-6 većih svinjskih krmenadli
1 kašika meda
1/2 kašičice bibera
3 čena belog luka
2 kašike senfa
1- 1,5 dl. ulja
4 dl. piva
so po ukusu



Priprema :

Krmenadle pobiberite pa namažite senfom i istrljajte seckanim lukom.Stavite ih u dublju posudu, prelijte medom i uljem pa dodajte  i pivo, potopite krmenadle i izmešajte sve. Prekrijte providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći. Moje su krmenadle stajali oko 14 sati.
Nakon tog vremena stavite ih u pleh, ja sam stavila na papir za pečenje, posolite po ukusu, prelijte sa po kašikom marinade pa pleh zatvorite folijom i pecite na 200 nekih pola sata do 40 minuta. U toku tog vremena par puta ih okrenite i dodajte još marinade. Ako želite da blago porumene, skinite foliju nekoliko minuta pre nego što ih izvadite iz rerne, ali neka  ne bude mnogo duže, kako bi ostale sasvim sočne.



Izvor: slasnoiopasno.blogspot.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian